Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادامه اعتراض کارگران معدن مس سونگون و پاسخگو نبودن مدیرعامل شرکت ملی مس باعث شد صدای نماینده‌های مجلس هم بلند شود.

به گزارش برنا، در ادامه اعتراض‌ها به وضعیت کارگران معدن مس سونگون و پاسخگو نبودن مدیرعامل شرکت ملی مس، این بار "حجت الاسلام کاظم موسوی" نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری برنا با اشاره به تجمع کارگران شرکت ملی مس ایران اظهار داشت: مجلس تا احقاق حقوق کارگران دست از پیگیری و رهگیری موضوع نخواهد کشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مطالبات کارگران باید توسط مدیریت شرکت ملی مس ایران پاسخ داده شود و مدیرعامل شرکت ملی مس به جای فرافکنی هر چه سریعتر دستورات لازم را برای تحقق خواسته کارگران صادر کند.

نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: برخی اخبار از شرکت ملی مس شنیده می شود که ناامیدکننده است چرا که می‌شنویم به جای رسیدگی به مطالبه کارگران بودجه‌ها و درآمدها صرف مسائل غیرلازم می شود.

لازم بذکر است که پیگیری مطالبات صنفی کارگران معدن مس سونگون که هفته پیش خبرساز شده بود،  پس از اینکه وعده‌های مدیرعامل شرکت ملی مس اجرایی نشد باز هم به تجمع و اعتراض خود ادامه داده اند.

متعاقب پیگیری های خبرنگار برنا، گروهی از کارگران معدن مس سونگون در اعتراض به وضعیت حقوق و دستمزد خود، همچنان پیگیر مطالبات خود هستند. اقدامات اخیر آنها که دست به تجمع در محل معدن زده‌ بودند و اعتراض آنها خبرساز شده بود هنوز ادامه دارد. تا حدی که صدای یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس هم در اعتراض به مدیران شرکت ملی مس بلند شد.

ظاهرا مدیران شرکت مس سونگون و پیمانکاران آن باور ندارند که تا شیوه خود را اصلاح نکنند مطالبات کارگری و پیگیری نمایندگان مردم در منطقه ادامه خواهد داشت.

اما واقعیت ماجرای اعتراض کارگران این معدن چیست؟

مجتمع معدن مس سونگون به عنوان‌ بزرگ ترین معدن مس کشور در ۹۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در شهرستان ورزقان واقع شده و در مجموع بیش از چهار و هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول کارند. مجتمع معدنی مس سونگون به عنوان دومین معدن مس بزرگ ایران و هفتمین معدن بزرگ جهان است و از این جهت معدنی مهم به لحاظ منابع غنی مس محسوب می‌شود.

روزهای 14 و 15 مهر ماه سال جاری کارگران پیمانکار مجتمع مس سونگون ورزقان در استان آذربایجان شرقی، در اعتراض به میزان دریافتی حداقلی و اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی مشاغل دست به اعتراض صنفی زده بودند.

در مورخ 17 مهرماه هم جلسه‌ای برای بررسی مشکلات کارگران پیمانکار این مجتمع، با حضور مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی، نماینده مردم شهرستان ورزقان در مجلس، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران، به همراه نماینده کارگران تشکیل می‌شود.

از قرار معلوم در این نشست، با مدارک ارائه شده از سوی کارگران پیمانکار مجتمع مس سونگون پیرامون وضعیت اشتغال، نوع قرارداد کار، وضعیت حقوقی، سختی کار و شرایط کارگران برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و مشکلات موجود در این موضوعات مورد بررسی قرار گرفته و حاضرین بر اجرای دقیق عدالت مزدی و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران این واحد معدنی  و سایر کارگران پیمانکاری تاکید کرده‌اند.

همینطور در تاریخ 17 مهر الله وردی دهقانی، نماینده مردم ورزقان و عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس در جمع خبرنگاران گفته است: " به دنبال اعتراض اخیر کارگران مجتمع معدن مس سونگون به شرایط کاری و تبعیض در پرداخت ها و عدم وجود رویه یکسان در پرداخت حقوق، در جمع آنان حضور یافته و صحبت کردم. در آن دیدار مقرر شد نمایندگان کارگران مس سونگون در حضور مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی و اینجانب جلسه مشترکی برای بررسی مسائل و مشکلات آنان برگزار کنیم که این کار انجام و یکایک خواسته‌های آنان در آن جلسه بررسی شد. پس از آن کارگران قول دادند به سر کار خود بازگردند و این گونه نیز کردند.

دهقانی در 18 مهر ماه گفت: قرار است بر اساس تصمیمات جلسه با مدیرعامل شرکت‌ ملی صنایع مس ایران، عمده مطالبات کارگران  مجتمع مس سونگون در یک ماه آینده انجام شود.

در ادامه این مصاحبه نماینده مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی گفته بود:" بر اساس توافقنامه امضا شده، مقرر است قرارداد کارگران حداقل کمتر از یک سال نباشد و تمامی حقوق شان که به صورت روال و قانونی پرداخت نشده، قانونمند شود. افزایش ضریب ریالی، فوق العاده جذب، سنوات، رتبه بندی و ارتقای گروه، حق بدی آب و هوا، حق لباس دو بار در سال، حق ایاب و ذهاب، تسهیلات مسکن، وام از جمله مطالبات دیگر کارگران مس سونگون بود که مقرر شد انجام شود. همچنین مقرر شد پرداخت ها در همه کارهای مشابه در شرکت های مشابه و پیمانکار یکسان شود."

اما براساس خبری که خبرگزاری جمهوری اسلامی امروز یکشنبه 14 آذر ماه منتشر کرده است، حسین فتحی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی با اشاره به تجمع جمعی از کارگران دو شرکت پیمانکاری مجتمع معدنی مس سونگون برای اصلاح مجدد طرح طبقه بندی مشاغل و یکسان سازی حقوق شان با نیروهای رسمی، گفته است:" قرارداد این ها به صورت قانونی تنظیم شده، اما نیاز به بازنگری دارد که در حال انجام است. هر کدام از خواسته‌های آنان براساس موازین قانونی باشد، بدون توقف تولید پیگیری می‌شود."

وی با تاکید بر اینکه هرگونه تجمع باعث اخلال در روند تولید و اشتغال و نیز سوءاستفاده بیگانگان می شود، گفته است:" ۳۹ پیمانکار در مجتمع مس سونگون فعالیت می‌کنند و خواسته کارگران را به طراح قرارداد داده‌ایم که در مرحله طبقه‌بندی است و بعد از آن به دنبال عقد قرارداد جدید هستیم."

بر اساس گزارش خبرنگاران از منطقه کارگران در این تجمع مطالباتی همچون اصلاح مجدد طرح طبقه بندی مشاغل و یکسان سازی حقوق با نیروهای رسمی را مطرح کردنده اند.

اعتراض عضو هیئت رئیسه مجلس به مدیریت شرکت ملی مس

با ادامه دار شدن تجمع کارگران و حل نشدن مشکل قرارداد و مطالبات آنها سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس در اعتراض به مدیریت شرکت ملی مس در مصاحبه ای گفت: مجلس شورای اسلامی مسئله حق و حقوق کارگران را پیگیری خواهد کرد؛ نمی‌شود که حق و حقوق کارگر پرداخت نشود و بعد آقایان در مجمع فوق‌العاده خودروی لاکچری برای مدیرعامل و هئیت مدیره تامین کنند؛ وزیر صمت حتما باید به این مسئله ورود کند.

وی گفت: برخی از مدیران عامل چون علقه‌ای ندارند به جای حل مشکلات زیرمجموعه خود به دنبال ریخت و پاش هستند که از وزرا می‌خواهیم به طور قاطع برخورد کنند.

هرچند شرکت ملی مس در پاسخ به سلیمی اعلام کرد: "تاکنون حقوق کارکنان و کارگران عزیز و سخنگویش صنعت مس به تعویق نیفتاده است و این شرکت هیچ‌گونه معوقه به کارکنان و کارگران خود ندارد". اما ادامه دار شدن این تجمعات نشان دهنده حل نشدن موضوع و لزوم ورود دستگاه‌های مسئول برای رسیدگی به مطالبه کارگران ورود کنند تا در این شرایط که کشور چشم به رونق تولید با تلاش شبانه‌روزی کارگران دوخته است این صنعت بزرگ در کشور با تعطیل نشود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سعدمحمدی شرکت ملی مس اعتراض کارگران مس معدن مس سونگون اعتراض کارگران معدن مدیرعامل شرکت ملی مس طرح طبقه بندی مشاغل کارگران پیمانکار مجتمع مس سونگون معدن مس سونگون مس سونگون مجتمع معدن مس ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۵۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض شدید نمایندگان تهران به وزیر کشور در خصوص هرگونه تعرض به یکپارچگی شهرستان ری

به گزارش «نماینده»، سید علی یزدی خواه نماینده مردم، تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی از تدوین نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خبر داد که در آن به تصمیمات برای تقسیمات جدیدی کشوری و تعرض به یکپارچگی شهرستان ری اعتراض شده است. متن این نامه که به امضای جمعی از نمایندگان تهران رسیده به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر وحیدی
وزیر محترم کشور

سلام علیکم؛

با صلوات بر محمد(ص) و آل محمد(ص)؛ همانگونه که استحضار دارید، ملک ری یکی از کهن ترین شهرهای جهان با قدمت بیش از ۸ هزار سال بوده و شیخ البلاد و عروس جهان اسلام با هویت تاریخی، تمدنی و مذهبی خود با تعبیر زیبای رهبر فرزانه انقلاب به عنوان قبله تهران معرفی گردیده است.

پیرو اخبار واصله در خصوص طرح تشکیل استان های تهران غربی و شرقی، تاکید می گردد طرح مذکور به هیچ وجه نباید منجر به جابجایی محدوده جغرافیایی فعلی شهرستان ری و بخش های پنجگانه ... ری گردد.

هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده سیاسی کنونی، علاوه بر صدمه به هویت و تاریخ این شهرستان، خسارات جبران ناپذیری بر سرمایه های مادی و معنوی مردم ولایت مدار شهرستان ری وارد و موجبات اعتراض شدید اهالی و ساکنین را فراهم می آورد.

لذا تقاضامند است دستور فرمائید از هرگونه تغییر و جابجایی در محدوده جغرافیایی شهرستان ری احتراز و قبله تهران بدون کوچکترین خدشه و به صورت یکپارچه در حریم حرم حضرت عبدالعظیم (ع) حفظ گردد و جزیی از استان تهران مرکزی باقی بماند.

بدیهی است با توجه به مطالبات مردمی جهت تحقق این مهم، از همه اختیارات و ظرفیت های قانونی مجمع نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی استفاده خواهد گردید.

/

دیگر خبرها

  • کارگران در سنگر نخست رفع محرومیت و شکوفایی اقتصادی قرار دارند
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • سیدجلال مربی دیگر سکوت نمی‌کند
  • ۱۱ کشته و ۷۵ مجروح در سقوط باورنکردنی آسانسور
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • اعتراض شدید نمایندگان تهران به وزیر کشور در خصوص هرگونه تعرض به یکپارچگی شهرستان ری
  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!